Bahan uTAma..Ikan Pari.. |
Cili kering + bawang putih + bawang merah = kisar... |
Belacan..nak kisar bersama bahan2 yang lain tadik pon boleh, lagi senang... |
Goreng bahan tadi hingga garing..then tuang je air belacan tu..*nak tmbh air asam pon boleh |
Letak ikan dlm foil...kalau bakar gune arang direct je letak dlm jaring pembakar tu...(lagi sedap =sambal lebih kering) |
SAye bakar atas bekaS TU... kenala foil... kalau x melekat..hehehe... |
BiLE ikan dah separuh masak..(agak-agak)... angkat kejap |
then Lumur je sambal yang masak tadik ke atas ikan...keseluruhan ikan tu yerk... then bungkus balik..dah bakar sehingga ikan tadi masak... Sementara Itu kiTe BUat aiR asam... |
BAhan-bahan = cili padi + bawang merah + air asam pekat * de org suke buh belacan.. |
NI je LAuk yANg terinGIn nak MAkan hari Tu... |
Ta Da.... Ini la Die.. IKan Pari BAkar berSamBAL... |
SeLAmAT mENcubA yeR kenGKAwaN...
No comments:
Post a Comment