~ Amin & Aeti ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 25, 2014

Petua Kurus lagi...

Hi friends..

I bace2 dr i webpage n pastekan trus.. xtau la btul ke x? nak tau cube la sndri yer.hehehe.. lupe nk paste skali die link nye..

Info : Betul Ke Tidur Tanpa Pakaian Boleh Kuruskan Badan?

Percayakah anda tidur tanpa pakaian boleh menguruskan badan? Selain daripada menjaga pemakanan dan bersenam untuk mendapat bentuk badan yang diidamkan, ada lagi cara yang mampu memb
uat anda kurus tanpa melibatkan kos.

Menurut penulis buku “The Hormone Diet”, Dr Natasha Turner, anda boleh mengurangkan berat badan sekiranya tidur dalam keadaan berbogel!

Jika anda tidur tanpa pakaian, tubuh anda seperti menekan butang ‘reset’ kepada hormon ‘fat loss’ dengan merembeskan hormon yang membina sel di dalam tulang, kulit dan otot dan menggalakkan penurunan berat badan. Keadaan tidak berbaju akan membuatkan anda merasa sejuk dan ini memudahkan proses rembesan tersebut.

Selain itu, tidur dalam keadaan tidak berpakaian boleh mengurangkan hormon kortisol penyebab stress dan memelihara tenaga dalam badan semasa tidur. Jika banyak hormon kortisol dirembeskan ketika tidur, anda akan merasa lapar dan membuatkan anda menikmati hidangan secara berlebihan.

Bukan itu sahaja, pakaian yang menghangatkan badan ketika tidur boleh mempengaruhi hormon pertumbuhan dan melatonin yang menyebabkan penuaan. Sekiranya anda tidur tanpa pakaian, kulit yang mempunyai cela senang dipulihkan kerana hormon pertumbuhan menjadi lebih aktif.

p/s : Tidurlah dengan cara gaya Islam yang diajarkan oleh Rasulullah…. tidur itu ibadah.   "

No comments:

Post a Comment