~ Amin & Aeti ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 6, 2013

Cuti-Cuti Voucher...

Salam U alls..

saje2 nak update blog ni kan.. dari xterusik.. kali ni nak cerita pasal percutian voucher kitorg ni.. lebih kurang tahun lepas.. tempat yang same.. mmg xbosan kitorg gi sini.. dinanti2 laa.. hehehe.. Our Avillion trip..31 Jan - 3 Jan 2013..macam biase smua agak2 laa tanpa dirancang. macam jadik xjadik je.. tapi mmg booking last minit gak laa. 4hari 3mlm.. xjauh mane pon .. kitorg mulekan ke Melaka.. Avillion Legacy Melaka.. kat cini kitorg bayar 1 mlm sahaja.. yang 1 mlm lagi tu free.. alang2 my hubby de keje kat sane. so tdo laa 2 malam kat Melaka.. We all bertolak pas keje 31st tu.. Cuti hari wilayah kan.. i je laa.. hubby de keje.. so sambil2 minum air la ni.. tapi malangnye kitorg sampai macam agak lewat laa mlm ni.. tapi ok laa.. nak kuar kl pon dah dekat 2jam.. penat je kuar opis awal.. hehehe.. yang penting.. sampai.. sesampai je.. penantnye xterkate.. padehal org len yang bawak kete.. i kat sebelah tdo je..hahaha.. Jujurnye.. trip kali ni mmg xde plan nak kemane pon.. Tujuan utama nak relax.. mmg kitorg xkemane pon.. makan pon jalan kaki kat bawah tu je.. de mamak stall.. actually duk kat Avillion tu kire ok laa.. makan senang.. bank banyak.. so sblm gi makan tu sempat la org tu posing2.. ha...


esok tu. pas breakfast, we all window2 shopping je.. hehe.. tu pon sbb de reason.. cari swim suit tu adelia.. (mama die zura.. i mummy die).. xcited nye pasal nak suh dak kecik tu mandi2.. nak crik yang len.. tapi xde choice sangat.. so grab je yang ni.. still cute..


So.. on that day dapat je swim suit yaya ni trus balik hotel.. teramatla panas melaka pada hari itu.. so sblm balik tu singgah makan kat food court kat Mahkota Parade tu. makan biase2 je.. MALAS nak JJCM.. slalu itu je laa programnye.. dah kenyang beli skit2 barang keperluan di hotel then balik hotel.. rehat..ZZZZZzzzZZzzZzZZ... org tu pon yg lebih tdo pon.. xleh nak tdo sangat.. mlm tu makan pon kat hotel je.. almaklumlah.. member Avillion.. eat 2 person 50% discount.. disebabkan percutian MALAS.. so mmg xde laa bayang ikan bakar ke sotong goreng tepung ke ape ke yer.. lagi pon kat LEgacy Melaka tu makan cam xbest sangt.. bedal je laa.. mls nak crik pusing2 mane nak makan. Pas makan i ajak hubby jalan2.. konon nak crik coconut shake.. so.. gerakla ke Pantai Klebang mlm2 tu.. ape yang ader pon.. Dah sampai nampak coconut shake.. xnak plak i.. hahahah.. saje je nak ajak jalan.. bosan duk kat hotel je.. mmg la relax..sgt2 relax yer.. hahaha.. we all just park kat belah2 hujung tu n duk2 borak2 pastu balik.. itu je kan .. bosannnnn.. pastu balik TDO.. Esok tu breakfast kat blik.. sbb Complimentary Voucher xde breakfast.. tapi we all de hi-Tea free time lunch tu.. so xde laa hadap sangat pon breakfast yang xseberapa sedap tu kan.. pas check-out.. gi Hi-Tea then trus gerak ke Avillion PD.. Sempat lagi nak snap2 kat hotel..


So dah sampai PD cam biase.. sampai kul 3.45pm camtu rasenye.. tapi dpt check-in dah dekat kul 4.20pm.. Kat PD ni pn Compilmentary.. hehehe.. kebetulan last minit plak ajak zura dtg.. die pon kate lame nak gi PD xpegi2.. sbb nak bawak yaya mandi laut.. hehe.. After check in i de afternoon tea sbnrnye.. tapi xsmpt sbb close 4.30pm.. so tunggulah evening cocktail kat Avi Spa. ni pon dapat sbb Upgrade bilik dr Water Chalet ke Premium Water Chalet.. Yang zura n family pon kami request upgrade.. dapat.. but no breakfast.. ok laa still ngadap laut.. tu je bezanye.. direct to see the sea.. hahaha.. santai2 jap.. gi evening cocktail..pastu tunggu sun set.. canteknye pemandangan time tu.. tenang je... pas tu balik blik sambung sun set. mlm tu sempat swim kat pool.. yer laa 24hour pool laaa katekan..30 minit siap. pastu simple dinner all together then balik.. tdo.. sempat i culik yaya lepak kat bilik.. seb bek xnangis. smpt snap2 gmbr ngan yaya.. esok cam biase breakfast n check-out.. oh yer.. i dpt ikg complimentary cake.. so ape lagi..lepak2 dulu kat lounge then balik KL.. aaa.. pening kembali..  so lihat laa gmbr2 yang smpt i snap je.. enjoy.. panjang melebor ceritenye..
adios... sayonara.. bye2.. tata..















Teringin nk camni...
Yaya ckp : Lembut nye perut uncle ni..










3 comments:

  1. amboi mamy bercite non stop lgsg,satu napas tau mama bc entry nie~

    eh cam knl la baby comei tue [huhu]

    ReplyDelete
  2. Mama yaya bace satu napas wat pe?hahaha.. hurm.. len kali kite gi lagi ek.. best dpt men ngan baby tomei tu.. even kejap je.. nnt culik kejap laa.. tu pon kalau die nak. hahaha.. arrange laa mama..mumy ok je kalau ade.. hahaha..

    ReplyDelete